Voortdurend werken aan Integrale veiligheid

Platform integrale veiligheid hoger onderwijs

De Community Integrale Veiligheid (IV) is een samenwerkingsplatform waar veiligheidsadviseurs van hoger onderwijsinstellingen hun kennis, ervaring en expertise delen om integraal veiligheidsbeleid binnen het hoger onderwijs te ontwikkelen. Door deelname aan workshops, bijeenkomsten en werkgroepen, en in samenwerking met thematische expertgroepen, wordt continu gewerkt aan het bevorderen van een veilige leer- en werkomgeving voor studenten, docenten, onderzoekers en personeel.

Waarom een community voor integrale veiligheid?

Het platform Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs (IV-HO) is opgericht naar aanleiding van de ‘intentieverklaring integrale veiligheid hoger onderwijs’ van de Universiteiten van Nederland (UNL), Vereniging Hogescholen (VH) en het ministerie van OCW. Ondergebracht bij SURF, heeft IV-HO als doel om de samenwerking tussen instellingen te bevorderen door expertise, ervaring en kennis te delen.

IVHO Activiteiten en tools in een wiki

SURF heeft een openbare wiki beschikbaar gesteld voor de Community Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs. Hier vinden gebruikers informatie over de activiteiten en tools van IV-HO, kunnen ze informatie delen en overleggen met vakgenoten. De wiki is een waardevolle bron voor het uitwisselen van best practices en het verkrijgen van extra kennis en expertise op het gebied van veiligheid binnen het hoger onderwijs. Tevens blijven gebruikers via de wiki op de hoogte van nieuwe projecten en bijeenkomsten georganiseerd door het Platform IV-HO.